Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef

Afvoer ontstoppen Alkmaar

U kunt soms zelf een verstopping in het riool oplossen. Er zijn diverse methoden beschikbaar hiervoor. Maar het is van belang om eerst te achterhalen waar de verstopping zich precies bevindt. U heeft vastgesteld dat er een blokkade is omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. U kunt dit het beste ook controleren bij andere afvoeren om te zien of het probleem beperkt is tot die specifieke afvoer of dat het dieper ligt. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstroomt, duidt dit op een specifiek probleem bij deze afvoer. Als het water echter ook bij de andere afvoeren niet goed doorloopt, is het aan te raden om M. Blokker Multiklus te benaderen.

Als er sprake is van een dieperliggend probleem in de afvoer, kan er een borrelend geluid te horen zijn in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Wanneer uw afvoer volledig verstopt is, kan het zijn dat het probleem niet bij u, maar bij de gemeente ligt. Om hier zekerheid over te krijgen, moet echter eerst de erfscheidingsput gecontroleerd worden. Als u bekend bent met de locatie van deze put, kunt u deze inspecteren. In het geval dat er water in de scheidingsschacht aanwezig is, ligt het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, bevindt het probleem zich in uw rioleringssysteem.

De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Alkmaar!

Zelf de afvoer ontstoppen

Als u te maken krijgt met een verstopte afvoer, kunt u proberen dit zelf op te lossen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Leg de plopper op de afvoer en maak langzaam maar krachtig bewegingen van beneden naar boven, herhaal dit een aantal keer. Om de opgehoopte viezigheid weg te spoelen, kunt u een emmer water door de afvoer laten lopen. Op deze manier kunt u ook controleren of het ontstoppen succesvol was.

In het geval van beginnende verstoppingen kan soda erg handig zijn. Begin met het koken van een volle waterkoker en giet het hete water voorzichtig in de afvoer. Op deze manier kan het hardnekkige vuil losweken. Plaats een half kopje soda in de afvoer en verdeel het gelijkmatig. Voeg daarna een kopje azijn toe aan de soda. De combinatie van deze ingrediënten leidt tot een krachtige reactie. Laat het mengsel ongeveer een kwartier inwerken. Start nogmaals de waterkoker en giet het hete water door de afvoer zodra deze gereed is. Dit zal ervoor zorgen dat de afvoer weer vrij is van eventuele resten en geeft direct aan of de actie succes heeft gehad.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Alkmaar

Indien het niet gelukt is om de afvoer zelf te ontstoppen of als u liever direct hulp wilt van de specialist, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij zullen met behulp van verschillende methodes voor u de verstopping oplossen. Met onze ervaring en de modernste apparatuur verhelpen wij elke ontstopping voor u. Om ons in te schakelen kunt u gebruik maken van 072 879 6019. Wij zullen u dan direct verder helpen en zo spoedig mogelijk de verstopping voor u oplossen.


M. Blokker Multiklus staat voor u klaar in Alkmaar
Over ons

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Bouwgarant,VCA,VGO-keur,KOMO,Erkend leerbedrijf,NIBE Dubokeur,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.