Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef

Rioolvliegjes bestrijden in Alkmaar

Lijkt het alsof er plotseling kleine zwarte vliegjes verschijnen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Indien er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat er een rioolprobleem is. Ga meteen aan de slag om deze vervelende, hardnekkige vliegjes te bestrijden en overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Het is vaak het riool waaruit de rioolvliegjes komen, zoals de naam al duidelijk maakt. De vliegjes voeden zich met vocht en rottend afval en hebben het vermogen om dagelijks 200 eitjes te leggen. Zonder het oplossen van het rioolprobleem zullen de rioolvliegjes blijven verschijnen en zult u er niet van afkomen.

Het rioleringsbedrijf dat uw probleem met rioolvliegjes kan verhelpen in Alkmaar!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan M. Blokker Multiklus in om dit te verhelpen!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

In de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën aanwezig is, komen rioolvliegjes vaak voor. Op deze plekken komen de vliegjes samen om hun eitjes te leggen. Putjes, vuilnisbakken, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken en vochtige plekken in schuren of garages, kunnen plekken zijn waar rioolvliegjes zich buiten het riool kunnen nestelen.

Snel actie ondernemen

Verschillende factoren maken het noodzakelijk om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarbij komt dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om succesvol van de vliegjes af te komen, is het van belang om te weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen.

Meestal liggen deze eitjes in de directe omgeving van een lekkage of verstopping in het riool, het is dus belangrijk om alert te zijn bij toiletten en afvoerputjes. Wilt u zeker weten of u de juiste afvoer heeft? Dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat hierbij een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten er vliegjes aanwezig zijn, dan zullen ze omhoog vliegen en aan het tape vastkleven. Als er veel vliegjes te vinden zijn in een bepaalde hoek of kier, is kunt u de plakbandtest te proberen.

Als u niet in staat bent om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, kunnen ze blijven terugkomen. Zolang het rioolprobleem aanhoudt, zult u de vliegjes niet kunnen verdelgen. Als dit gebeurt, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 072 879 6019 contact opnemen met M. Blokker Multiklus.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met M. Blokker Multiklus via 072 879 6019 of via onderstaand offerte formulier.


M. Blokker Multiklus staat voor u klaar in Alkmaar
Over ons

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.