Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Heeft u te maken met een rioollekkage Redactie, 24 juni 2024
Bij een rioollekkage wilt u natuurlijk door de expert geholpen worden, M. Blokker Multiklus is dit in Alkmaar!

Bent u geconfronteerd met een lek in uw rioolleiding?Dit kan grote problemen veroorzaken, zowel op het gebied van uw gezondheid als uw portemonnee. Vaak is het de onaangename geur die vrijkomt die duidelijk maakt dat er sprake is van een lekke rioleringsbuis.

Hoe kunt u constateren dat er sprake is van een lek in uw riolering?

Als er een onplezierige stank optreedt, kan dit wijzen op een lek in uw riolering. Het kan voorkomen dat u de stank van de lekke riolering van uw buren ruikt. Een andere indicatie van een lek is een natte plek op de grond.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een lek in uw rioolleiding?

De gebruikelijke levensduur van een riolering bedraagt ongeveer 20-25 jaar. Het verrichten van regelmatig onderhoud aan het riool kan echter invloed hebben op de levensduur ervan. Vaak is gebrekkig of onvoldoende onderhoud de oorzaak van rioolproblemen.

Kunt u gevaarlijke ziektes oplopen door een rioollek?

Het is belangrijk om te beseffen dat rioleringsproblemen niet alleen negatieve gevolgen hebben voor uw eigen gezondheid, maar ook voor die van anderen. Een rioollek kan leiden tot direct contact met besmet afvalwater en dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen mogelijk gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Problemen door een lek in uw rioolleiding?

Bij een lekkage in het rioleringssysteem is het van cruciaal belang om zo snel mogelijk een professional in te schakelen die gespecialiseerd is in riolering. Hierdoor minimaliseert u de kans op schade aan uw woning. Er zijn verschillende opties voor het oplossen van een rioollekkage.

Zo is het mogelijk om te relinen. Dit is een duurzame manier van reparatie. Het herstellen van specifieke gedeeltes van het riool zonder dat hier een volledige renovatie voor nodig is, kan worden gedaan met behulp van relining. Voor het herstellen van het lek in de rioleringsbuis wordt er gebruik gemaakt van een speciale sok.

Een andere keuze is om het beschadigde deel van de leiding te laten vervangen. Als het lek echter regelmatig optreedt of het riool al oud is. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een rioolrenovatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.