Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Problemen met uw rioolleidingen Redactie, 3 februari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Alkmaar!

Wanneer er een onaangename rioolgeur in uw huis aanwezig is, kan dit wijzen op problemen met de rioolleidingen. Om te starten kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is raadzaam om onmiddellijk een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiΓ«nt uit te voeren. U kunt gerust zijn, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf actie hoeft te ondernemen.

De factoren die de rioollucht veroorzaken

Bij stankoverlast in uw woning kunt u te maken hebben met verschillende oorzaken, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Mogelijke oorzaken van rioollucht in uw huis zijn:Het kan voorkomen dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raakt door werkzaamheden. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Verstopping in de afvoeren als mogelijke oorsprong

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit erop wijzen dat u te maken heeft met een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat nare luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er een mogelijk lek ontdekt in uw afvoerleidingen?

Wanneer er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande onaangename geur uw woning betreden. Hierdoor kan er sprake zijn van hinderlijke stank en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Afvoer ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende kan ontluchten. Vaak wordt dit voorzien door middel van een buis die naar het dak van uw woning leidt. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Het waterslot, dat ook bekend staat als stankslot of sifon, voorkomt dat de rioollucht via de wc-afvoer uw woning binnendringt. Wanneer een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor er geen bescherming meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnenkomen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Neem maatregelen om rioolstank te voorkomen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een rioollucht in uw huis. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.