Direct een rioleringsbedrijf nodig in Alkmaar?Bel 072 879 6019Of vul het formulier in

Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Houd rioolvliegjes buiten de deurRedactie, 18 december 2023
Het rioleringsbedrijf dat uw probleem met rioolvliegjes kan verhelpen in Alkmaar!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan M. Blokker Multiklus in om dit te verhelpen!

Deze insecten worden ook wel aangeduid als aalputmotjes of motmuggen. In het geval van overlast door deze rioolvliegjes, kan er sprake zijn van een onderliggend rioleringsprobleem. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Ontdek de eigenschappen van rioolvliegjes

Motmuggen zijn kleine insecten, vaak tussen 1,5 en 7 millimeter groot, die door de kleinste openingen uw huis kunnen binnendringen. Opvallend aan deze insecten zijn hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam. Daarnaast hebben ze twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en zijn ze grijsgoudkleurig van kleur. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Een vrouwtje legt meestal 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' worden genoemd, vliegen ze niet goed. Ze kruipen meestal rond en rusten in de buurt van leidingen.

Gedurende dag zijn ze meestal rustig, maar eenmaal de avond valt en de nacht in treedt, worden ze actiever en voeden ze zich met rottend afval, bacteriën en schimmels. Meestal wordt een plaag van rioolvliegjes in huis veroorzaakt door een probleem met de riolering, vooral wanneer er kapotte leidingen zijn. Doorgaans worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op effectieve wijze van rioolvliegjes afkomen?

Het is cruciaal om de broedplaatsen te lokaliseren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van groot belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om professionele hulp in te schakelen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Doorgaans zijn broedplaatsen te vinden op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Bovendien zijn er ook buiten het huis locaties waar broedplaatsen kunnen voorkomen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Hygiëne is cruciaal om een rioolvliegjesfamilie te voorkomen.

Los snel rioolproblemen op, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen.Perfect uitgevoerd.👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.