Teamfoto M. Blokker Multiklus
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Egmond aan den hoef
Vaststellen van een beschadigd rioolsysteem en wat uitvoeren Redactie, 5 maart 2024
De ervaren rioleur voor al uw verstoppingen in Alkmaar!

Een goed werkend riool is onmisbaar in iedere woning. Helaas kunnen er af en toe problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Hoe kunt u dit waarnemen? En wat zijn de daaropvolgende stappen?Dit blog beschrijft verschillende signalen van een kapotte riolering en biedt oplossingen om snel actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Hoe kunt u een kapotte riolering herkennen?

Er zijn een aantal problemen die een signaal kunnen zijn voor een kapotte riolering. Het is mogelijk dat er lichte problemen zijn zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om het riool te laten inspecteren.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit geeft ook aan dat er wellicht sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld is zo’n 20% van alle verstoppingsgevallen te wijten aan een defect riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat leidt tot een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. Ouderdom en een verkeerde ophanging van het riool kunnen slijtage en schade veroorzaken. Ook schade door slecht weer kan problemen veroorzaken. Wanneer de belasting op het riool toeneemt, is de kans groter dat het gaat scheuren.

Er bestaat de mogelijkheid dat de afvoer loskomt van de muur of intern barst door druk op het systeem. Roestvorming en de groei van wortels kunnen ook leiden tot een kapot riool. Het is belangrijk om in al deze gevallen een rioolinspectie te laten uitvoeren alvorens met de reparaties te starten.

Waarom is het van belang uw riool te laten controleren?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde technologie om problemen met het riool te kunnen herkennen. Als u besluit om een rioolinspectie te laten doen, komt u precies te weten waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Zo’n inspectie kan op twee manieren, met een rioolinspectiecamera of met rookdetectie.

Een bijzondere camera, genaamd de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te inspecteren en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. De plek waar de rook verdwijnt is waar het lek zich bevindt.

U kunt ervoor kiezen uw riool te laten inspecteren of repareren

Denkt u dat u te maken heeft met een defect riool? Of heeft u vaak hinder van problemen met uw riool?Wij zijn beschikbaar om te helpen! Neem contact op met M. Blokker Multiklus via 072 879 6019 en maak een afspraak. Daar helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 072 879 6019

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over M. Blokker Multiklus

M. Blokker Multiklus is uw dak- en rioolspecialist in de omgeving van Alkmaar. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij klaar voor elke uitdaging die u voor ons heeft! Wij kunnen u bij Blokker Multiklus voorzien van accuraat en professioneel advies bij uw projecten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan!


Reviews van M. Blokker Multiklus

Door J.F
Op 27 april 2023
10

prima ervaring komt op tijd professioneel en vakwerk geleverd

Door marck fh nielen
Op 22 augustus 2022
10

Op basis van foto's snel een heldere offerte gekregen, was ook snel en flexibel met inplannen en hij heeft ook snel en goed twee spoelbakken vervangen. Goede vakman!

Door guus vd berg
Op 2 april 2021
10

Super bedrijf, een echte vakman. Waarvoor geen klus te gek is. Goede service.

Door De Mansies
Op 16 juni 2019
10

Marco heeft het dak van onze aanbouw geplakt en voorzien van zinken randen. Perfect uitgevoerd. 👍🏻👍🏻👍🏻

Door Albert van Leeuwen
Op 13 augustus 2017
10

Prima werk geleverd cv leiding verlengt naar de garage door 45 cm muur.